Talande nyheter

Här skriver jag om mina erfarenheter som röstartist. Jag arbetar med min röst mer eller mindre dagligen med voiceover, voice over, voice artisteri och liknande. Min tanke är att detta så småningom ska bli en talad blog snarare än en skriven – men det är lite arbete innan jag når dit.

Microphone in the studio

Eterikonen Jocke Ljungberg: En Resa Genom Radions Värld – Röster i Radio & TV

Välkommen till 'Röster i Radio & TV och en del andra ställen,' podcasten där vi utforskar de röster som fyller vår vardag med magi. Jag är Mattias Pettersson, er guide genom ljudets fantastiska värld. I dagens avsnitt är vi stolta över att välkomna Jocke Ljungberg, en man vars röst har varit ett fast inslag i svenskarnas morgnar och eftermiddagar, och en legendar inom svensk radio. Vi kommer att dyka in i hans fascinerande karriär, från hans tidiga dagar till de minnesvärda showerna som har underhållit och berikat våra liv.

jockeljungberg

Röster i Radio & TV… och en del andra ställen – Episod 11 – Annika Kits

Söker du insikter bakom rösterna du hör varje dag? Missa inte 'Röster i Radio & TV' där jag, Mattias Pettersson, utforskar voice overs. I detta avsnitt gästas vi av mångsidiga Annika Kits, som går igenom sin karriär och delar med sig av sina erfarenheter. Klicka på 'Play' för att få en inblick i världen av voice over och lär dig mer om kraften i röst och ton. Har du egna reflektioner? Kontakta oss på podd@nulltoneofchoice.se!

Lyssna här https://podd.toneofchoice.se/e/rosteriradio-annikakits/

Glöm inte prenumerera! 😉

Annika Kits

Röster i Radio & TV… och en del andra ställen – Episod 10 – Martin Loogna

Dyk ner i en värld där rösterna du hör varje dag blir mer än bara bakgrundsljud. I "Röster i Radio & TV och en del andra ställen" tar Mattias Pettersson dig med bakom kulisserna till de som skapar magin. I detta avsnitt möter vi radioveteranen Martin Loogna, morgonshowens obestridda kung och nu ägare av Skärgårdsradion. Från första steget i radiovärlden till att navigera i en ständigt föränderlig bransch, delar Martin med sig av sin resa. Så brygg kaffet, tryck på play, och gör dig redo för en riktigt intressant pratstund!

Martin Loogna - Röster i Radio & TV och en del andra ställen

E-lärande: Hur professionell voice over förbättrar utbildningsinnehåll

När e-lärande fortsätter att växa i popularitet strävar både utbildningsinstitutioner och företag efter att skapa engagerande och effektiva onlinekurser. En kritisk komponent för framgångsrikt e-läringsinnehåll är voice over, som kan ha en betydande inverkan på läsarens förståelse, inlärning och totala upplevelse. I denna bloggpost kommer vi att diskutera fördelarna med att använda professionella voice over artister för e-lärande och ge tips för att välja den perfekta rösten som kan ge liv åt ditt utbildningsmaterial.

Få liv i ditt utbildningsmaterial med hjälp av vår expertis inom voice over

Upptäck din nästa radiotalang: Hur min expertis kan förvandla dina sändningar

I radiovärlden har personen bakom mikrofonen makten att engagera, underhålla och informera lyssnarna. När radiostationer strävar efter att skapa fängslande innehåll spelar en erfaren radiotalang en betydande roll för att höja produktionsvärdet och säkerställa en minnesvärd lyssnarupplevelse. I denna bloggpost kommer vi att diskutera fördelarna med att ha mig som din programledare för era radiosändningar och ge tips för att välja den perfekta radioprofilen som kan fånga din publik.

Utforska kraften i min expertis och förvandla dina radiosändningar till fängslande upplevelser

Demystifierat: Den avgörande rollen för professionella voice overs i förklaringsfilmer (explainer videos)

Förklaringsfilmer (explainer videos) har blivit ett kraftfullt marknadsföringsverktyg för företag som vill presentera sina produkter eller tjänster på ett kortfattat, engagerande och visuellt tilltalande sätt. Voice over artisten i en förklaringsfilm är avgörande för dess framgång, då den guidar tittaren genom innehållet och effektivt levererar budskapet. I denna bloggpost kommer vi att diskutera fördelarna med att använda professionella voice over artister för dina förklaringsfilmer och ge tips för att välja den perfekta voice over artisten som ska representera ditt varumärke.

Fånga tittarnas uppmärksamhet med kraften i professionell röstskådespeleri

Ta kontroll över varumärket: En professionell voice over är ett krav

I dagens konkurrensutsatta affärsvärld är engagerande och högkvalitativt företagsberättande avgörande för att effektivt kommunicera ditt varumärkes budskap, värderingar och vision. Professionella voice over-tjänster spelar en avgörande roll för att skapa övertygande företagsinnehåll som kopplar an till din målgrupp. I denna bloggpost kommer vi att utforska fördelarna med att använda professionell voice over-talang för dina behov av företagsberättande samt ge tips för att välja rätt röst för att representera ditt varumärke.

Fånga din publik med kraften i en professionell voice over

Potentialen i radioreklam med professionell voice-over

I en digital tidsålder förblir radioreklam ett kraftfullt och kostnadseffektivt marknadsföringsverktyg för företag som vill nå en bred publik. Voice over artisten du väljer för dina radioreklam kan ha en betydande inverkan på framgången för din kampanj. I denna bloggpost kommer vi att diskutera fördelarna med att använda professionella röster för dina radioreklam och ge tips för att välja den perfekta rösten som representerar ditt varumärke.

Fånga lyssnarnas hjärtan och sinnen med kraften i en professionell röst

Voice over som konstform: Hur du ger liv åt dina explainer videos

explainer videos har blivit ett alltmer populärt marknadsföringsverktyg för företag som vill utbilda sin publik om sina produkter eller tjänster på ett engagerande och lättförståeligt sätt. En viktig faktor som kan avgöra framgången för en explainer video är rösten. I denna bloggpost kommer vi att diskutera vikten av röstinspelning i explainer videos och ge några tips för att välja rätt voice over artist som kan ge liv åt ditt innehåll.

Ge liv åt dina förklarande videor med en röst som fångar och inspirerar.