Talande nyheter

Här skriver jag om mina erfarenheter som röstartist. Jag arbetar med min röst mer eller mindre dagligen med voiceover, voice over, voice artisteri och liknande. Min tanke är att detta så småningom ska bli en talad blog snarare än en skriven – men det är lite arbete innan jag når dit.

Microphone in the studio

Hitta den perfekta rösten – lösningen för digitala skapare och filmskapare

Står du inför utmaningen att hitta en röst som inte bara låter bra utan också förmedlar rätt känslor och kulturella nyanser? Läs vidare för att upptäcka hur vår skräddarsydda röstmatchning hos Tone of Choice ger dina projekt den autenticitet och det engagemang de förtjänar. Vi erbjuder inte bara en röst – vi levererar en upplevelse.

där kreativitet möter teknik, där hittar du den perfekta rösten för ditt projekt

Inspirationens kraft i VoiceOver: En resa genom passion och berättande

I en värld där rösten kan vara den starkaste förbindelsen mellan hjärta och sinne, spelar inspiration en avgörande roll i utvecklingen av en voice over-karriär. Från de första stegen som radiojockey till en nuvarande tillvaro där voice over-arbete och IT-konsultation går hand i hand, har min resa varit både mångfacetterad och upplysande. Den här artikeln utforskar djupet av hur passion, personliga erfarenheter, och berättelser från andra har vävt samman ett yrkesliv där varje ord och varje tonfall är avsett att röra vid lyssnarnas hjärtan. Följ med på en resa där kreativitet och teknisk skicklighet möts, och upptäck kraften i att förmedla känsla och bygga emotionella band genom den mäktiga rösten.

8apr01

Anpassningsförmåga och livslångt lärande: Framgångsfaktorer för voiceover-artister

I den ständigt föränderliga världen av röstskådespeleri, är anpassningsförmåga och kontinuerligt lärande inte bara nycklarna till framgång – de är essensen av överlevnad och blomstring. Upptäck hur dessa principer inte bara håller din karriär dynamisk och relevant, utan också berikar varje projekt du tar dig an, öppnar dörrar till nya möjligheter och säkerställer att din röst ständigt utvecklas. Dyk ner i en värld där investering i dig själv och din utveckling inte bara är en investering i din karriär, utan i din framtid.

anpassning är inte en begränsning, det är din superkraft.

Magnus ’Mange’ Johansson: En resa genom svensk radios historia

Välkommen till 'Röster i Radio & TV och en del andra ställen,' podcasten där vi utforskar de röster som fyller vår vardag med magi. Jag är Mattias Pettersson, er guide genom ljudets fantastiska värld.

I dagens avsnitt har vi äran att välkomna Magnus "Mange" Johansson, en av Sveriges mest erfarna radioprofiler. Med en karriär som började i sportradions kuliss och snabbt utvecklades till att bli en centralgestalt i flera uppskattade radiostationer.

Häng med oss när vi utforskar Magnus unika karriär, från hans tidiga dagar till de minnesvärda ögonblick som gjort honom till en ikon inom svensk radio.

mangepodd

Eterikonen Jocke Ljungberg: En Resa Genom Radions Värld – Röster i Radio & TV

Välkommen till 'Röster i Radio & TV och en del andra ställen,' podcasten där vi utforskar de röster som fyller vår vardag med magi. Jag är Mattias Pettersson, er guide genom ljudets fantastiska värld. I dagens avsnitt är vi stolta över att välkomna Jocke Ljungberg, en man vars röst har varit ett fast inslag i svenskarnas morgnar och eftermiddagar, och en legendar inom svensk radio. Vi kommer att dyka in i hans fascinerande karriär, från hans tidiga dagar till de minnesvärda showerna som har underhållit och berikat våra liv.

jockeljungberg

Jesse Wallin – Radiostjärnan som lyser upp svenska morgnar | Röster i Radio & TV Podcast

Ta en nostalgitripp bakom kulisserna i svensk radio med radioikonen Jesse Wallin. I detta poddavsnitt med Mattias Pettersson, upplev berättelser från Jesses tid på från dag 1 i radion till i dag, och upptäck radiomagi som får dig att le i trafikstockningar. Missa inte detta soniska äventyr - spela upp avsnittet och låt oss sätta tonen för din dag!

Jesse Wallin

Röster i Radio & TV… och en del andra ställen – Episod 11 – Annika Kits

Söker du insikter bakom rösterna du hör varje dag? Missa inte 'Röster i Radio & TV' där jag, Mattias Pettersson, utforskar voice overs. I detta avsnitt gästas vi av mångsidiga Annika Kits, som går igenom sin karriär och delar med sig av sina erfarenheter. Klicka på 'Play' för att få en inblick i världen av voice over och lär dig mer om kraften i röst och ton. Har du egna reflektioner? Kontakta oss på podd@nulltoneofchoice.se!

Lyssna här https://podd.toneofchoice.se/e/rosteriradio-annikakits/

Glöm inte prenumerera! 😉

Annika Kits

Röster i Radio & TV… och en del andra ställen – Episod 10 – Martin Loogna

Dyk ner i en värld där rösterna du hör varje dag blir mer än bara bakgrundsljud. I "Röster i Radio & TV och en del andra ställen" tar Mattias Pettersson dig med bakom kulisserna till de som skapar magin. I detta avsnitt möter vi radioveteranen Martin Loogna, morgonshowens obestridda kung och nu ägare av Skärgårdsradion. Från första steget i radiovärlden till att navigera i en ständigt föränderlig bransch, delar Martin med sig av sin resa. Så brygg kaffet, tryck på play, och gör dig redo för en riktigt intressant pratstund!

Martin Loogna - Röster i Radio & TV och en del andra ställen

E-lärande: Hur professionell voice over förbättrar utbildningsinnehåll

När e-lärande fortsätter att växa i popularitet strävar både utbildningsinstitutioner och företag efter att skapa engagerande och effektiva onlinekurser. En kritisk komponent för framgångsrikt e-läringsinnehåll är voice over, som kan ha en betydande inverkan på läsarens förståelse, inlärning och totala upplevelse. I denna bloggpost kommer vi att diskutera fördelarna med att använda professionella voice over artister för e-lärande och ge tips för att välja den perfekta rösten som kan ge liv åt ditt utbildningsmaterial.

Få liv i ditt utbildningsmaterial med hjälp av vår expertis inom voice over

Upptäck din nästa radiotalang: Hur min expertis kan förvandla dina sändningar

I radiovärlden har personen bakom mikrofonen makten att engagera, underhålla och informera lyssnarna. När radiostationer strävar efter att skapa fängslande innehåll spelar en erfaren radiotalang en betydande roll för att höja produktionsvärdet och säkerställa en minnesvärd lyssnarupplevelse. I denna bloggpost kommer vi att diskutera fördelarna med att ha mig som din programledare för era radiosändningar och ge tips för att välja den perfekta radioprofilen som kan fånga din publik.

Utforska kraften i min expertis och förvandla dina radiosändningar till fängslande upplevelser