Voiceover-casting: Dos och Don’ts

Att casta den perfekta voiceovern för ditt projekt kan vara knepigt. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa till! I den här bloggposten ger vi dig några tips om vad du bör (och inte bör) göra när du castar en voiceover för ditt nästa projekt.

DO: Överväg karaktären som behöver en röst och hitta en röst som matchar. Tänk på åldern, kön, dialekten och personligheten hos karaktären som behöver en röst. När du har en bra uppfattning om vem din karaktär är, blir det lättare att hitta en röstskådespelare som kan ge liv åt den.

DON’T: Casta inte någon bara för att de är kända. Bara för att en skådespelare är känd betyder det inte att de är rätt för rollen. Faktum är att det kan bli dyrare att casta en välkänd skådespelare än att casta en mindre känd som passar bättre för rollen.

DO: Lyssna på demos. När du överväger olika kandidater, se till att lyssna på deras demos. Detta ger dig en bra uppfattning om vad varje kandidat är kapabel till och hjälper dig att fatta ett beslut.

DON’T: Glöm inte bort kemin. Om du letar efter en röstskådespelare att spela mot en annan i en scen är det viktigt att se till att det finns god kemi mellan dem. Det sista du vill ha är två skådespelare som inte kan stå ut med varandra!

DO: Lita på din magkänsla. I slutändan är det viktigt att lita på din instinkt. Om du känner att någon är rätt för rollen, gå på magkänslan! Chansen är att du kommer att vara nöjd med ditt beslut.

Att casta den perfekta voiceovern för ditt projekt behöver inte vara svårt. Ha bara dessa tips i åtanke så kommer du säkert att hitta den perfekta matchningen för ditt nästa projekt.

 

how to cast the perfect voiceover talent for your project