Bild av Jeffrey Czum: https://www.pexels.com/sv-se/foto/stad-fagelperspektiv-manniskor-festival-2346289/

Är du ute efter att göra dig ett namn som voice over artist? Det kan vara svårt att sticka ut på en fullsatt marknad som voice over-branschen, men med lite kreativitet och branschkunnande kan du skilja dig åt och locka uppmärksamhet från kunder som söker efter din unika röst. Här är fyra tips för att sticka ut som en voice over artist:

Först och främst – utveckla ett distinkt varumärke. Som voice over artist är du ditt eget varumärke. Precis som alla andra företag är det viktigt att skapa ett varumärke som resonerar med din målgrupp. Ditt varumärke bör vara tydligt i allt du gör, från de typer av projekt du tar dig an till hur du presenterar dig själv online. Ta dig tid att tänka på vad som skiljer dig åt och hur du kan kommunicera det genom ditt arbete. Om du letar efter mer vägledning om varumärkesbyggande som voice-over-artist rekommenderar vi att du kollar in Celia Siegels bok ”Voiceover Achiever: Brand your VO career. Change your life.”

För det andra, hitta din nisch. Voice over-branschen är enorm, med tusentals nischer att välja mellan. När du kommer igång är det viktigt att hitta din nisch och fokusera på att bli en expert inom det specifika området. När du har hittat din nisch, satsa tid och energi på att utveckla dina färdigheter så att du kan vara go-to voice-over-artist för just den nisch.

För det tredje, marknadsför dig själv online. I dagens digitala tidsålder är det avgörande att kunna marknadsföra sig själv på nätet om man vill lyckas som voice over artist. 

Se till att din webbplats är optimerad för sökmotorer och att dina sociala medieprofiler är professionella och uppdaterade. Använd onlineverktyg som LinkedIn för att få kontakt med fler potentiella kunder och samarbeta med andra proffs inom ditt område. Genom att marknadsföra dig själv online kommer du att kunna nå en bredare publik och attrahera fler kunder. Och kanske skaffa några nya vänner på vägen.

Håll dig uppdaterad med tekniken. Tekniklandskapet utvecklas ständigt och som röstartist är det viktigt att hålla koll på de senaste trenderna och teknologierna. Investera i högkvalitativ inspelningsutrustning så att du kan producera professionella inspelningar hemma. Bekanta dig med populära program som Audacity eller Pro Tools så att du kan redigera inspelningar effektivt. Håll ett öga på branschens nyhetskällor för att hålla dig informerad om nya utvecklingar inom voice over-världen.

Kortfattat? Om du vill sticka ut som en voice over artist är det viktigt att utveckla ett unikt varumärke, hitta din nisch, marknadsföra dig själv online och hålla dig uppdaterad med tekniktrender. Med lite ansträngning kan du skilja dig från konkurrenterna och locka uppmärksamhet från potentiella kunder som letar efter någon med din specifika kompetens.