Hör upp (eller läs detta) alla videoproducenter! Är du redo att lyfta din produktion till nya höjder med ett bra voice-over-manus? Tjaa, läs detta! Vi har 5 steg som hjälper dig att skapa en voice-over som fängslar din publik och får dem att be om mer.

Känn din publik: Vem försöker du nå med din video? Skräddarsy ditt manus efter din målgrupps behov, önskemål och intressen. Det är det första steget i att skapa ett manus som talar till dem.
Håll det kort: En fantastisk voice-over är tydlig och koncis. Säg vad du behöver säga, men överdriv inte. Använd en aktiv röst och håll dina meningar korta.
Skriv för öronen: Tänk på att ditt manus kommer att höras, inte läsas. Så undvik branschjargong och komplexa meningsstrukturer. Satsa på ett naturligt flöde som är lätt för öronen.
Timing är allt: Se till att din voice-over passar längden på videon som hand i handske. Som en allmän regel, sikta på 1 minut manus per minut film. Men använd ditt bästa omdöme eftersom alla projekt är olika.
Läs det högt: Sist men inte minst, var inte blyg. Läs ditt manus högt innan du lämnar över det. Detta hjälper dig att fånga eventuella misstag eller besvärliga fraser och ge dig en bättre uppfattning om hur det kommer att låta när det framförs av en professionell röstartist.

Där har du det! Följ de här enkla stegen så får du ett voice-over-manus som får din video att skjuta i höjden.

untitled design 2