När du producerar en företagsvideo är det viktigt att välja rätt musik och voice-over för att tilltala din målgrupp. Voice-over är en viktig komponent som antingen kan göra din video riktigt bra eller riktigt usel.

Fundera över detta – skulle du hellre titta på en video med en vältalad, välformulerad person som berättare? Eller skulle du föredra att titta på en video med någon som låter som om de precis rullat ur sängen? Svaret är uppenbart.

En bra röst kommer att engagera dina tittare och behålla deras uppmärksamhet under hela videon. En dålig voice over kommer att få dem att tappa intresset och kanske till och med stänga av videon helt och hållet.

Foto from Dmitry Demidov

Hur man väljer rätt Voice Over

När du väljer en voice over för din företagsvideo är det viktigt att tänka på följande:

Ålder – Är din målgrupp barn, tonåringar, unga vuxna, medelålders vuxna eller seniorer? Du kommer att vilja välja en röst som tilltalar dem.

Kön – Är din målgrupp män eller kvinnor? Beroende på din bransch kanske du vill välja en manlig eller kvinnlig röst. Till exempel, om du är i sjukvårdsbranschen, kanske du vill ha en kvinnlig röst eftersom forskning har visat att människor uppfattar kvinnliga röster som mer medkännande. Å andra sidan, om du är i finansbranschen, kanske du vill ha en manlig röst över eftersom folk ser mansröster som mer auktoritativa.

Accent – Har din målgrupp en särskild accent? Om så är fallet vill du kanske välja en voice over med samma accent. Detta kommer att få dem att känna sig mer kopplade till berättaren och i slutändan mer engagerade i videon.

Ton – Vilken ton vill du sätta för din video? Vill du att det ska vara seriöst eller lättsamt? Tonen i din voice over bör matcha tonen i din video.

Erfarenhet – Det är viktigt att välja en röst med erfarenhet av att använda sin röst för företagsvideor. De bör kunna ta regi bra och förstå vad du försöker uppnå med din video.

Smidig leverans – En bra röst över bör ha en smidig leverans utan märkbara fel. Det är därför det är viktigt att arbeta med en erfaren röst som kan leverera kvalitetsresultat.

Slutsats:

En bra voiceover kan göra din företagsvideo mer effektiv genom att engagera tittarna och hålla kvar deras uppmärksamhet genom hela videon. När du väljer en röst för din företagsvideo, tänk på faktorer som ålder, kön, accent, ton och erfarenhet. Leta efter någon som har erfarenhet av företagsvideor och som kan leverera kvalitetsresultat.