Så du har lagt ner det hårda arbetet för att skapa en fantastisk e-lärande-kurs och du har till och med skrivit manuset. Det enda som återstår är att hitta den perfekta rösten för att få det hela till liv. VoiceOver är ett avgörande element som hjälper eleverna genom ditt innehåll och hjälper till att bevara information. Det är därför det är viktigt att välja klokt när du väljer röst för din kurs. Här är några saker att tänka på när du letar efter den ultimata e-lärande VoiceOver-artist.

 1. Bestäm vilken ton du vill ha för din kurs
  Först till kvarn, överväg den övergripande tonen i din e-lärandekurs. Vill du ha en varm, uppfostrande röst för att göra eleverna lugna eller föredrar du en mer befallande, auktoritativ ton för att hålla dem engagerade? Tonen på din kurs bör spela en stor roll för vilken typ av röst du väljer.
 2. Leta efter någon med räckvidd
  Såvida inte din e-lärandekurs är superkort, kommer du sannolikt att behöva mer än en röst för att ge ditt manus liv. Det är därför det är viktigt att hitta en artist som kan ge en mängd olika röster. På så sätt behöver du inte anställa flera artister eller spendera timmar på att redigera olika röster till en inspelning.
 3. Se till att de är tekniskt kunniga
  E-lärande kurser innehåller ofta ljud och visuella element, vilket innebär att det kan finnas vissa tekniska element inblandade i inspelningsprocessen. Innan du anställer en röstartist, se till att de är bekväma med tekniken och kan följa anvisningarna för att undvika huvudvärk senare.
 4. Be om demos
  Ett bra sätt att bedöma om en artist är rätt passform för din e-lärande kurs är att be om demos. De flesta artister kommer att ha demos på sin hemsida eller på fil som du kan lyssna på innan du fattar ett beslut. Detta kommer att ge dig en känsla av deras räckvidd och kapacitet.

Att anställa en skicklig e-lärande VoiceOver-artist är nyckeln till framgången för din kurs. Ha dessa tips i åtanke när du letar efter den perfekta personen för jobbet!

 

Bild av Pixabay: https://www.pexels.com/sv-se/foto/alfapet-design-form-fyrkant-247819/